www.stiklestadgarden.no

 

Villsau                               

 

Vi hentet våre første 4 søyer på Linesøya i 1993, de er stammødre for våre i dag ca 25 vinterfòra søyer. Sauene går ute hele vinteren med tilgang til stort skogsområde. De har fri tilgang på økologisk grovfòr, vann og salt. Om sommeren går de på fellesbeite med ca 2000 sau i Skjækerdalen. Væren er hjemme og fast deltaker på Middelalder-markedet, der Trine har jobbet siden oppstarten, med villsau, islandshest, skinn og ull. Vi har hatt svært lite tap til rovdyr, noe som kan skyldes deres varierte farger og ekstreme flokk- og vaktsomhetsinstinkt. Rasen er og kjent under navn som: Vikingsau, Steinaldersau, Utgangersau og Gammelnorsk sau. Dette er rasen forskerne mener er den opprinnelige saurasen i Norge.

Kjøttet er fantastisk og flere burde få gleden av å smake det. Vi har opplevd at flere som i utgangspunktet ikke liker lam, har bestilt slakt etter å ha smakt lammekjøtt fra villsau. Villsaukjøtt er kjent for sin mørhet og spesielle fettsyresammensetning.

Slakt

Vi har benyttet Nortura slakteri på Malvik de siste årene.

Slaktvektene varierer mellom 10 og 17 kg.

Lamene leveres hele eller partert etter ønske.

Pris per kg kr 120,-.

Skinn

Villsauen har et utrolig farge spekter, vi har skinn i de fleste farger.

Skinnene kan vaskes. Vi har beredt skinnene hos Roar Pelsberederi i Sandvika.
Pris per skinn fra kr 1000,-
.

 

 

 

Garn
Vi har nå fått avtale med Selbu Spinneri om spinnning av garn.
Det er fantastisk å strikke med og har nydelige naturfager. Garnet er i 100 gram hesper.

 

 

 

Livdyr

Livdyr selges kun på høsten, må bestilles seinest i august/sept.

Søye lam kr 1250,- inkl mva

Værlam kr 1750,- inkl mva

 

Enkelte år har vi kopplam til salgs.

 

 

 

 

 

Kontakt: Ellen Skavhaug, Stiklestad, 7650 Verdal,

mobil 47 93 21 76 25, elle-ska@online.no