www.stiklestadgarden.no

 

Tidligere hunder

 

 

Balder av Vinterskogen

Vår første samojed. Han var etter vår mening den perfekte samojed både mentalt, bruks og størrelse. Han er vår mal i avl. Slike hunder vil vi avle. Gemyttet var mildt, sosial både til mennesker og dyr og en ypperlig trekkhund. Vi mistet han dessverre bare 9 år gammel etter en dyrlege tabbe i forbindelse med prostatabehandling. Han er far til vårt første kull, der vi beholdt Frøya.

I utstillingsringen var han ikke mange ganger, men han fikk HP, 1 cert og 1 BIR. Som trekkhund var han meget god og pålitlig.

 

Frøy av Vinterskogen

Frøy kom til oss når Balder var 1 år. I ettertid skjønte vi at det ikke var så lurt med to hanner så tett. Han var en usedvanlig urolig og bråkete hund, men vakker var han og han elsket Trine og fulgt henne overalt. Han ble aldri noen trekkhund i spannet, men med Trine og snørekjøring gikk det unna. Han ble avlivet bare 5 år gammel da han viste aggressivitet mot andre barn.

 

Etah’s Menja

Menja kom til oss fra May Britt og Geir Gytt. Hun var en meget mild og koselig hund. Foran sleden gjorde hun ikke mer enn hun måtte, men barna hadde stor glede av å snørekjøre med hun og de deltok på mange konkurranser sammen med Menja. Menja er mor til vårt første kull, der vi behold Frøya.  Hun ble lite stilt, men fikk 1 AUK og flere HP. Menja var med og hentet og samlet sau, hun gikk alltid løs på gården. Hun viste aldri noen tegn på jakt. Menja ble 10 år gammel.

 

Hera av Vinterskogen

Hera kom til oss som ”parrings valp”. Vi var deleier i J-Porga som var etter vår Balder. Hun var fin eksteriørmessige, men ingen god trekkhund, hun fant seg aldri tilrette i flokken, så hun ble omplassert.

 

Frøya

Hun var fra vårt første kull, vi kunne ikke få oss til å selge denne valpen med det morsomme utseende. Hun var sin far opp av dage, samme fantastiske gemytt og arbeidsiver. Etter sin mor arvet hun nok gjeter instinktet; Frøya var med og hentet og drev sauer i flere år både hjemme og på fjellet. Frøya fikk to kull, der vi har beholdt tre tisper. På utstilling oppnådde hun 1 cert og 1 BIM. Frøya ble 10 år gammel. 13 av hennes 16 avkom er røntget, alle med A hofter! Hun har en HD indeks på hel 118,14!

 

 

 

 

 

Embla av Jeni-Jamal les mer
Narjan av Vinterskogen les mer

Edle Menja av Jeni-Jamal les mer 


 

 

 

Kontakt: Ellen Skavhaug, Stiklestad, 7650 Verdal,
mobil 93217625, e-post: elle-ska@online.no